Kapellet på Regionshospitalet Gødstrup

Til kapellet på Regionshospitalet Gødstrup ved Herning er erhvervet den amerikanske kunstner Pae Whites fem meter lange, monumentale gobelin med titlen ”Bugz + Drugs, Command H”.

Projekt: Opførelsen af Regionshospitalet Gødstrup

Bygherre: Region Midt

Kunstner: Pae White

Titel: Bugz + Drugs, Command H

Sted: Kapellet, Regionshospitalet Gødstrup

Årstal: Indviet 2021

Fondsdonationer: Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, Ole Kirks Fond og Beckett Fonden

Foto: Maibritt Nielsen

I en kontekst, hvor vi konfronteres med døden, forventes ofte et religiøst motiv. I Pae Whites gobelin er det i stedet naturen, der skaber rum for det spirituelle, således at kapellet kan imødekomme alle uanset religion eller kulturel baggrund. Motivet i monumentale gobelin er en verden af planter og insekter - et naturrum som kapellets besøgende kan finde ro og fordybelse i.

Med det flydende og flygtige billedsprog, ser vi et kunstværk der åbner op for og giver plads til de mange tanker og følelser kapellet skal kunne rumme. Man ved ikke om man kigger op eller ned på motivet, hvor det starter eller hvor det slutter, en åbenhed der giver plads til den enkelte og samtidig lader kapellets funktion stå uforstyrret hen. Med kunstnerens ord giver Bugz + Drugs, Command-H os muligheden for at forestille os en healende fremtid, hvor vores indre verden kan falde til ro.

Pae White er international anerkendt for sit moderne "take" på den klassiske væve-teknik, og har siden 2005 arbejdet med genfortolkning af den historiske gobelin. I sine værker blander hun ældgamle produktionsmetoder med nye og giver fysisk form til digitale processer. Værket er fremstillet ved digital vævning og selve afbildningen af symbolerne er computergenereret efter princippet om tilfældighed. Værket ”Bugz + Drugs, Command H” er digitalt vævet i bomuld, polyester, lurex og sølv. Med gobelinen fortsætter White sine undersøgelser af lys, tekstur, materialitet og dagligdagens og naturens oversete aspekter. Som her hvor naturen bringes ind gennem et zoom på planter og insekter. Den eksperimenterende vævepraksis gør Pae White særligt interessant på den jyske hede - nærmere bestemt ved Herning, der historisk er center for dansk tekstilindustri.

Pae White er i Norden bedst kendt som kunstneren bag scenetæppet til Operaen i Oslo.

IN SITU har fungeret som kunstfaglig rådgiver i forbindelse med projektet

No items found.