Overformynderiet i København

Til det tidligere Overformynderi på Holmens Kanal 20 i København har Jette Hye Jin Mortensen skabt en permanent kunstinstallation med titlen I Dream with my Eyes open and in the Future

Projekt: Stedsspecifikt kunstprojekt

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Kunstner: Skye Jin Mortensen

Titel: I Dream with my Eyes open and in the Future

Sted: Holmens Kanal 20

Årstal: 2022

Foto: Skye Jin Mortensen

Bygningen der blev tegnet i 1937 af arkitekt Fritz Schlegel fungerede oprindeligt som Overformynderi, en institution som fungerede som værger for mindreårige og kvinder frem til 1899. 

Værket I Dream with my Eyes open and in the Future består af 81 lamper og tager netop afsæt i årstallet 1899 (18-99 = - 81). Lamperne er udformet i messing, glas og egetræ - alle 100% genanvendelige materialer. De er programmeret til at følge sæsonernes skiften over året og lyser op i forskellige lysmønstre med afsæt i østens astrologi og deres symbolske materielle egenskaber/og de symbolske materielle egenskaber der knytter sig dertil. 

De lilla bølger i loftet er malet med naturlig kalkmaling, ligesom traditionelle huse og genskabt i samme mønster som theta hjernebølger - hjernebølger som kan fremkomme under dyb meditation, i kreativ fordybelse eller som en naturlig tilstand hos små børn 40% af deres vågne tid. Ifølge det koreanske symbol “taeguk” symboliserer den røde og blå farve henholdsvis det feminine og det maskuline. Blandet sammen skaber de to farver netop den lilla farve. På samme måde har den lilla farve været en prominent farve i 1960’erne og 1970’ernes psykedeliske periode. 

Holmens Kanal 20 huser i dag Beskæftigelsesministeriet samt Klima-, Energi og Forsyningsministeriet. Bygningsstyrelsen renoverede og restaurerede den gamle bygning i perioden 2017-2019. 

IN SITU har fungeret som kunstfaglig rådgiver på projektet. 

No items found.