Multikulturhuset Sønderborg

Til Multihuset på havnen i Sønderborg, har Lise Nørholm skabt det interaktive tekstværk ‘Fri & lige’.

Projekt: Stedsspecifik kunstprojekt

Bygherre: Sønderborg Kommune

Kunstner: Lise Nørholm

Titel: Fri & Lige

Sted: Multikulturhuset, Sønderborg

Årstal: 2019

Donationer : Statens Kunstfond, A.P Møllerfonden

Foto: Dorthe Krogh

Multihuset rummer Sønderborg Bibliotek, Det Tyske Bibliotek og Sønderborg Kunstskole, og det integrerede kunstværk er med til at forme mødet med kulturhuset. Med titlen peger værket dels på Multihusets demokratiske tilgængelighed for alle borgere, og dels på de ligeværdige rammer for litteratur og kunst, som huset også bliver et billede på.

Projektet består af to hovedelementer. For det første en stor skulptur, der fungerer som en form for lysavis på 6 x 6 meter, som besøgende passerer forbi på vej mod husets østvendte indgangsparti. For det andet en række tekstnedslag indendørs i huset, udført på vægge, søjler etc. 

I husets multisal er endvidere monteret et lysdisplay med titlen ”Dagens ord”, hvor der udskiftes ét ord eller én sætning om dagen. Elever på Kunstskolen og ansatte kan via husets hjemmeside komme med forslag til ”Dagens ord”.

På det store lysrelief udenfor huset skifter ordene med ca. 15 minutters interval. Værket ændre sig således gennem dagen. Om aftenen går værket i ”vågeblus” for på den måde at spejle husets og byens rytme. 

Et ekstra element i form af et lysrelief er tilføjet på taget af parkeringshuset i kollegie-bygningen på den anden side af gaden.

Multikulturhuset er tegnet AART Architects. IN SITU har fungeret som rådgiver for byggeriets styregruppe i tæt dialog med kommunens kunstfond. Kunstprojektet er støttet af Statens Kunstfond og blev indviet i sin helhed i 2019

No items found.