Hærens Officerskole på Frederiksberg

Til Hærens Officerskole på Frederiksberg Slot har billedkunstner Tina Maria Nielsen skabt det to-delte stedsspecifikke værk ‘Kort & landskab’.

Projekt: Stedsspecifikt kunstprojekt

Bygherre: Forsvarets Ejendomsstyrelse

Kunstner: Tina Maria Nielsen

Titel: Kort & Landskab

Sted: Hæren Officerskole, Frederiksberg slot

Årstal: 2021

Foto: Jan Søndergaard

Værket er et smukt bud på et nutidigt mindesmærke, der ikke er ophøjet og distanceret, men derimod inviterer til nærkontakt og udveksling mellem værk og beskuer. Udgangspunktet for kunstopgaven var at skabe et værk centreret om Hærens indsats siden Murens Fald, som kunne fungere som en nutidig markør, der skaber identitet og en fælles fortælling for skolens daglige brugere samt de gæster, der løbende besøger slottet.
Relieffet ‘Kort’ er en komposition af forskellige genstande fra Officersskolens hverdag - fra uniformen, træningen og undervisningen - mens ‘Landskab’ er en skulptur i seks dele, der hver især repræsenterer konkretelokationer for Hærens udsendelse gennem landskabsaftegninger og arkitektur. En fiktiv flod samler og forbinder landskaberne i en symbolsk fortælling om tid og erindring. Skulpturen kan deles op og sættes sammen på nye måder og kan i fremtiden danne afsæt for samtaler om det fælles oplevede og individuelterfarede i en særlig periode i Hærens historie. 

Læs mere om billedkunstner Tina Maria Nielsen her
Værket er realiseret af Forsvarsministeriet Ejendomsstyrelse på initiativ fra Hærens Officerskole. IN SITU har fungeret som kunstfaglig rådgiver for Bygningsstyrelsen

No items found.