Gardening is Activism i Musicon Roskilde

Et sanseligt, klimaoffensivt og borgerinddragende kunstkoncept af Skye Jin Mortensen.

Projekt: Skitse til kunstprojekt (ikke realiseret)

Bygherre: Musicon

Kunstner: Sky Jin Mortensen

Titel: Gardening is Activism

Sted: Musicon

Årstal: 2023

Fondsdonationer: Statens Kunstfond

Foto: fra skitsen

Hvordan kan offentlig kunst se ud med permakulturen som holistisk, bæredygtigt arbejdsredskab?

I 1 hektar byskov på Musicon skabes et flerårigt skovhave- og healings projekt for og med de unge. Musicon bydelen er opstået som et urbant experimentarium for nye ideer med kunst og kultur som drivkraften. Bydelens tværgående fællesskaber rummer mange relevante aktører og borgernetværk for netop dette projekt.  

Fokus er på urban selvforsyning som jordnær klimaaktivisme og at lave omsorgsfulde fællesskaber. De unge gives en vej ud af klima bekymringer og ensomhed via en unik by-skovhave og faste workshops hen over 2 år i regenerativt livsdesign, frøindsamling, dyrkning, stressreduktion, lydmeditation og sociokrati. Skoven åbnes op med en række trægangbroer i legende forløb for alle aldre, tankefulde tekster på træskilte á la “Livet handler ikke om at være den bedste, men om at opleve sit liv”, organiske platforme med kunst kurateret af Museet for Samtidskunst, zencirkel til gå-meditation på 108 skridt med interaktiv musik skulptur i den mystiske, healende solfeggio skala. Projektet skal styrke de unge med konkrete værktøjer til konstruktive fællesskaber og mere balance i livet. Skovens installationer og workshops vil være gratis og åbne for alle borgere, men med ung-til-ung læring i centrum, og skal aktivere lokale grønne aktører i en økonomisk og social bæredygtig model efter 2 år, som et grønt aktivitetssted med lokalt ejerskab hos Musicons engagerede borger- og brugerkræfter.  

Initiativtagere: billedkunstner Skye Jin Mortensen, der selv er bosiddende i Roskilde by, og kunstkonsulent Jane Løvschall Dolmer fra IN SITU.  

Kunstprojektet er en skitse.

No items found.